5 tips om van jouw sweet 16 een top-feest te maken!

Afbeelding
Licht en geluid van Beir-Total op de 101-Dagen TD

Het idee van een 'Sweet 16' is overgewaaid uit Amerika, van waar anders? Zestienjarigen geven er een feestje met veel glitter en glamour. Er worden speciale kleren gekocht, grote cadeaus gegeven en men komt op het feestje aan in een limousine. Zo extreem moet het niet allemaal, lees hieronder onze tips voor de ultieme party.

 

Tip 1: Thema

Een thema geeft ‘bling’ aan je evenement. Denk out of the box; het kan gaan van ‘black and white’, ‘a night in Paris’, een poolparty, … tot een ware James Bond avond. Belangrijk is om te checken bij leeftijdsgenoten, zo voorkom je dat het thema niet meer actueel is of gewoon ‘not done'.

 

Tip 2: Werk je thema voldoende uit

Een James Bond avond is niet compleet zonder cocktails in een casino – shaken not stirred! Bij ‘black and white’ is de dresscode erg belangrijk. Bijhorende muziek en bubbels mogen zeker niet ontbreken!

 

Tip 3: Sweet 16, sweet 18 of sweet 21?

Word je geen 16, maar wil je de ultieme party organiseren voor je verjaardag? Redenen genoeg! Het concept blijft hetzelfde: een topfuif met al je vrienden. Denk maar; hoe ouder je wordt, hoe groter het feest!

 

Tip 4: De ideale uitnodiging

Een sweet 16 moet uniek zijn, er mag tijd en moeite geïnvesteerd worden, zoals op tv! Het mag ‘fabulous’ en ‘awesome’ zijn! Iedereen mag het gevoel hebben dat het een exclusief feestje is, een ideale uitnodiging is dus een must. Een fotoshoot met de mooiste beelden door Jelle Jansegers is hierbij een tof idee.

 

Tip 5: De locatie

Bereid je al maar voor op een topfuif. Je wilt hoogstwaarschijnlijk al je vrienden en vriendinnen uitnodigen en de helft uitnodigen is absoluut geen optie. Afhankelijk van dat aantal moet je mogelijk op zoek naar een zaaltje. Met de juiste aankleding maak je elke locatie uniek. Dit kan gaan van gewone vlaggetjes, ballonnen,…  tot een aankleding die volgens thema tot in de puntjes is uitgewerkt. Houd er rekening mee dat dit geen rustig feestje gaat worden!